top of page
ashley-batz-betmVWGYcLY-unsplash.jpg

Ga je mee verdwalen? 

Ik weet de weg ... 

(Loesje) 

Hallo lieve jij!

 

Graag wil ik kennis met je maken maar eerst zal ik mezelf even voorstellen. Ik ben Margot Verhagen, 51 jaar oud, gelukkig getrouwd en moeder van 3 heerlijke kinderen. 

 

Al mijn hele leven is het mijn passie om mensen te helpen, het ze naar de zin te maken en om hun persoonlijke drijfveren te achterhalen. 

 

Tijdens mijn studententijd in Groningen heb ik een eigen eetcafétje gehad. Zo was ik elke dag omringd door mensen en toen heb ik veel mensenkennis opgedaan. Daarna hebben wij ons gezin opgebouwd en ben ik nauw betrokken geweest bij hun scholen en hobby's.

 

In 2011 werd ik trouwambtenaar voor de gemeente Bronckhorst. Wat een zalig beroep! Om even de harten van een bruidspaar in mijn handen te mogen houden en hun liefdesverhaal om te zetten naar een bijzondere speech op hun mooiste dag, was iets wat ik ontzettend graag heb gedaan. 

 

Omdat ik ook een bijdrage wil leveren om de wereld een beetje mooier te kleuren, ben ik wensvervuller geworden voor Make-a-Wish, een organisatie die de liefste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte vervult. Zo'n wensdag organiseren, heerlijk en wat een enorm dankbaar en voldaan gevoel, om tijdens zo’n dag dat gelukkige snoetje van het wenskind te zien die even een hele dag gewoon weer kind kon zijn!

 

Sinds 2015 ben ik projectleider van de Swim to Fight Cancer Achterhoek. Wij organiseren een 2-jaarlijkse zwemtocht in open water om geld op te halen voor kankeronderzoek via het KWF. Inmiddels is deze organisatie uitgegroeid tot 22 vrijwilligers en halen we veel geld op voor dit mooie doel.

 

In 2018 hebben we achter elkaar veel nare dingen voor onze kiezen gekregen en was mijn altijd aanwezige optimisme even geknakt. Daar is ons gezin sterker uitgekomen. Door mijn optimistische kijk op het leven heb ik die negativiteit omgezet naar nieuwe kansen. Ik heb de opleiding tot Professioneel Coach afgerond en sloeg daarmee 2 vliegen in 1 klap: ik kon met mezelf aan de slag, achter mijn eigen drijfveren komen en leren hoe ik meer balans kon brengen in mijn leven. Tevens kon ik een nieuwe richting geven aan mijn leven, nu alle 3 de kinderen bijna de deur uit zijn. Maar vooral belangrijk: ik heb mijn beroep gemaakt van iets wat ik het liefste doe: mensen helpen zichzelf te leren kennen, hun zelfbewustzijn te vergroten, hun kwaliteiten te (her)ontdekken en hen te leren hoe ze hun leven in balans kunnen brengen.

…want kleine meiden die groot durven dromen worden krachtige vrouwen die ze uit laten komen…

 

Begin mei ben ik gestart met een specialisatie tot meisjescoach. Omdat ik het belangrijk vind dat meisjes en jonge vrouwen vroeg in hun leven leren hoe belangrijk en waardevol ze zijn. Meiden hebben vaak de neiging om zich klein en minderwaardig te voelen en zich daardoor ook zo op te stellen. Daardoor missen ze kansen en laten ze vaak hun dromen varen. Pas veel later in het leven leren ze dat dat niet nodig is geweest.

 

Mannen en vrouwen zijn in mijn optiek absoluut gelijkwaardig en bezitten beiden prachtige kwaliteiten. Weliswaar misschien andere kwaliteiten maar die zijn niet meer of minder waard. Ik zou het fantastisch vinden om mensen al van jongs af aan een positief zelfbeeld mee te geven en een krachtig zelfbewust en zelfverzekerd mens neer te zetten. Het gaat er om hoe jij jezelf ziet en hoe jij jezelf positioneert in de wereld en ten opzichte van anderen. 

 

En dat zou ik nu ontzettend graag met jou willen doen, jou je eigen kracht en talenten leren ontdekken en daarmee voor jezelf een prachtig leven te creëren. Ik hoop je dan ook te ontmoeten en te leren kennen en samen deze spannende reis aan te gaan! Mijn koffer is bepakt met de benodigde tools en jij hebt de kaart, dus…

 

Ga je mee verdwalen? Samen vinden we de weg!

Warme groet, Margot

Margot_Cocon_Coaching_edwinvandegraaf_fo
bottom of page