top of page
  • Margot Verhagen

THIS IS MY LIFE

Bijgewerkt op: 4 jul. 2020


 

Altijd heeft ze een haat-liefde verhouding gehad met zichzelf. Ze vindt zich soms lelijk en dom, anderen hebben veel meer talenten en zien er ook veel leuker uit. Ze zou willen dat ze eens nee kon zeggen tegen collega’s op het werk en dat ze zich wat meer durfde te laten zien en horen op feestjes. Ze heeft heus wel een verhaal en eigenlijk is ze best slim, ze heeft tenslotte zelfs gestudeerd en ook een goede baan, een mooi gezin en een gezellige vriendengroep. Maar ze is soms wel wat onzichtbaar. Ze zou wel wat meer willen durven.

En wat heeft ze soms een last van al die verschillende “stemmetjes” in haar hoofd. De perfectionist in haar vertelt haar dat ze alles altijd heel goed moet doen. De helper zegt dat ze goed voor haar ouders en de buurtjes moet zorgen en ook haar bijdrage moet leveren op de school van de kinderen. Daarbij wil ze ook voetbalmoeder zijn, dat is belangrijk voor haar zoontje. En mooi wil ze ook zijn als ze een avondje gezellig uit gaat. Dus die sportschool in, nog voor het werk op de loopband, om dat mooie en fit lijf te behouden…


Dit komt eigenlijk allemaal naar boven in het begin van het traject. Ze heeft een laag zelfbeeld, terwijl ze veel dingen heeft om trots op te zijn. We spreken af dat ze, telkens als ze in haar hoofd lelijk spreekt tegen zichzelf, zich tot de orde roept en bedenkt of ze dat ook zou zeggen tegen haar beste vriendin. Wat is dat toch? Dat je tegen jezelf zo ontzettend hard kunt zijn terwijl je tegen anderen juist altijd stimulerend en motiverend spreekt. 


We bekijken al haar “stemmetjes” en wie er het hardste “schreeuwt” en gaan daarmee aan de slag. Waar komt het vandaan en wie kunnen we ook eens aan het roer zetten? Door hier inzicht in te krijgen, wordt haar zelfbeeld krachtiger en daarmee krijgt ze veel meer het leven dat ze wilt.


This is my life!32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page