top of page
  • Margot Verhagen

JOUW TIJD IS NU!

Bijgewerkt op: 16 jun. 2020


 

"Hoe is het met je?"


In deze verwarrende tijden kan ik me voorstellen dat deze vraag niet zo heel gemakkelijk te beantwoorden is. ‘Gezond, gezin onder mijn vleugels, ouders veilig thuis, goed, dus wel, denk ik…’.


Iedereen beleeft deze periode anders en verwachtingen en dromen moeten op zijn minst aangepast worden. Onzekerheid voor de toekomst en stress spelen een grote rol op dit moment in ieders leven. Loslaten lijkt het grote toverwoord. Maar hoe doe je dat? Hoe ga je om met de angst, de onzekerheid en de stress? Hoe ga je om met de schuldgevoelens over dat je wilt dat het gewoon allemaal voorbij is, de kinderen weer naar school kunnen omdat je de zoveelste knutselsessie, berenjacht en taartenbak-actie zo zat bent. Jij en je partner gewoon weer lekker naar het werk kunnen gaan en alles weer bij het oude is…


Maar dat gaat waarschijnlijk niet meer gebeuren. Dat ‘oude” is voorgoed veranderd. De maatschappij zal door dit virus veranderd zijn. Banen zullen verdwijnen of veranderen en mensen zullen zich anders tot elkaar gaan verhouden. Gelukkig zijn er een heleboel prachtige initiatieven te vinden die aantonen dat heel veel mensen de verbinding blijven zoeken en het zorgen voor de ander heel belangrijk vinden. Soms moet je afstand nemen om dichter bij elkaar te komen. Dat is de positieve keerzijde van de medaille.


En je zou deze periode ook kunnen beschouwen als een bijzondere transformatie-periode. Van de wereld, hoe wij met elkaar omgaan en met onze ouderen. Met de gezondheidzorg en het onderwijs, met het milieu, met de aarde die nu zoveel lucht krijgt. En ook kun je deze periode aanpakken om te reflecteren op je eigen leven. Je krijgt nu de kans om na te denken wie je eigenlijk bent. Wat zijn jouw drijfveren, waar liggen jouw talenten en je passies en wie wil je eigenlijk zijn? Doordat alles onzeker is, is ook alles weer mogelijk!Dat is nog best ingewikkelde, deze zoektocht naar zelfinzicht en zelfontplooiing. Samen met jou wil ik graag dit bijzondere pad bewandelen en op zoek gaan naar jouw eigen ik, de persoon die je bent en die je wilt zijn.


Laten we deze verwarrende tijd aanpakken om te beginnen bij hetgeen het allerbelangrijkste is in je leven en dat ben JIJ!


Liefs, Margot

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page